Returer och återbetalningar

Vår policy gäller i 30 dagar (undantag finns, se nedan). Om det har gått 30 dagar sedan ditt köp, kan vi tyvärr inte erbjuda någon återbetalning eller byte. Produkten måste vara i nytt skick med originalförpackning. Den får inte vara trasig, bärd eller skadad av kunden. Förbrukningsvaror som krämer, vätskor och andra relaterade produkter är inte återbetalningsbara.

7-dagars död-vid-anländning (DOA) garanti Om din artikel anländer skadad eller inte fungerar, vänligen följ garantiprocessen och kontakta vårt kundtjänstteam för RMA-auktorisering inom 7 dagar efter att du mottagit beställningen. Efter att produkten har returnerats till adressen som vårt supportteam tillhandahåller, kan vi skicka dig en ny artikel kostnadsfritt.

Speciella noteringar: Kunder måste först skicka ett tydligt foto eller video av den skadade eller defekta produkten och emballaget innan vi kan överväga RMA-auktorisering. Vänligen använd bra belysning och ett nära till medelavstånd så att vi kan identifiera och granska problemen. Filstorleken får inte överskrida 2 MB.

Observera att vi inte återbetalar fraktkostnader och inte står för fraktkostnaderna för retur. Dina fraktkostnader kommer att dras av från din återbetalning.

Returer och återbetalningar accepteras om produkten är defekt eller trasig och det har bevisats att den är felaktig. Efter att ha mottagit korrekt information får du ytterligare instruktioner.

Vi accepterar inte returer eller återbetalningar om kunden ändrar sig efter beställningen. Byte kan göras för varje produkt eller storlek. Återbetalningar ges i form av butikskrediter, och alla försäljningar är slutgiltiga. Inga returer på kampanjförsäljning, rabatterade beställningar, reavaror och internationella beställningar.